ADS
ADS
ADS
Vrei să faci o bucurie unui elev la început de an școlar? O parohie din Botoșani strânge ghiozdane cu rechizite pentru copiii nevoiași
STIRI
Published on 20/08/2024

Parohia Pacea din Botoșani organizează o campanie de strângere de ghiozdane și rechizite pentru copiii din familii nevoiașe, în sprijinul lor la începutul noului an școlar. Inițiativa vine în contextul în care, pentru mulți părinți și elevi, începerea școlii este un motiv de îngrijorare, dat fiind eforturile financiare considerabile necesare pentru achiziționarea unui ghiozdan complet echipat, uniforme, treninguri, pantofi și alte articole necesare.

Reprezentanții parohiei subliniază că există părinți care, chiar și cu eforturi financiare, nu reușesc să le asigure copiilor toate cele necesare la începutul anului școlar. Astfel, acești elevi ajung să meargă la școală cu tristețe, deși pe parcursul anului părinții încearcă să le mai cumpere cele necesare.

„Ne dorim să fim alături de acești copii, astfel încât să pășească în curtea școlii cu zâmbetul pe buze în prima zi de școală. Din informațiile noastre, costul rechizitelor pentru un elev se ridică la aproximativ 100-150 de lei, iar un ghiozdan costă în jur de 100 de lei. Prețurile variază în funcție de cerințele școlare și de brandurile alese. La gimnaziu și liceu, listele sunt mai scurte, nemaifiind nevoie de articole precum hârtie colorată, lipici sau creioane colorate,” se arată într-un comunicat al parohiei.

Cei care doresc să contribuie cu un ghiozdan pentru un elev la început de an școlar sunt invitați să-l aducă la Biserica Pacea. Donațiile pot fi lăsate la Casa Sfânta Irina, situată în spatele bisericii, unde o voluntară este prezentă zilnic între orele 9:00 și 17:30. De asemenea, pentru detalii suplimentare, donatorii pot suna la numărul de telefon +40722179366.

„Vă rugăm să specificați pe o foaie sau pe o etichetă lipită pe ghiozdan dacă este destinat unui elev de primar, gimnaziu sau liceu. Puteți dona doar un ghiozdan sau doar o parte din rechizite, fiecare după posibilități. Pentru alte informații, cei care doresc să doneze sau care au nevoie de ajutor în acest sens, pot suna sau trimite un mesaj la numărul de telefon 0753723189 (pr. Marian Macuc),” mai precizează reprezentanții parohiei.

 

 

Comments