ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 20 august 2024
STIRI
Published on 20/08/2024

Astăzi, întreaga țară se va confrunta cu un val de caniculă și un disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime vor oscila între 29 și 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi predominant variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice pe arii restrânse, în special în a doua parte a zilei.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, temperaturile vor atinge 37 de grade, făcând aerul greu de respirat după orele prânzului. Ziua va fi însorită în cea mai mare parte, cu posibile ploi trecătoare în zonele montane.

Nordul Moldovei și Bucovina vor experimenta o vreme frumoasă, dar extrem de caldă. Temperaturile vor depăși pragul caniculei, iar disconfortul termic va fi considerabil, cu valori de până la 37 de grade în Iași.

În Botoșani, canicula va fi prezentă pe tot parcursul zilei, însoțită de un disconfort termic ridicat. Cerul va rămâne senin, iar vântul va sufla slab dinspre sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 35 de grade, iar pe timpul nopții, minimele vor coborî la aproximativ 20 de grade. Precipitațiile nu sunt așteptate.

Pe litoral, vremea va fi caldă, cu un disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 32 de grade, cu un cer variabil și un vânt slab până la moderat, cu intensificări după-amiaza. Temperatura apei mării va varia între 25 și 27 de grade.

Comments