ADS
ADS
ADS
O profesoară de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani își expune lucrările de pictură. Vernisajul are loc sâmbătă
STIRI
Published on 19/08/2024

În perioada 19 august – 9 septembrie 2024, Muzeul Județean Botoșani va găzdui, în spațiul Colecției de Artă, expoziția „Povești cu zâne” a artistei Ana Roua Vasilescu. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 24 august 2024, la ora 11.00.

Ana Roua Vasilescu, născută la Suceava, a urmat studiile liceale în localitatea natală și apoi cele universitare la Universitatea de Arte „Nicolae Grigorescu” (UNARTE) din București, specializându-se în scenografie pentru teatrul de animație. Deși inițial și-ar fi dorit să facă film, în timpul liceului a realizat 17 colecții de creație vestimentară, prezentate la diverse ocazii în Suceava.

În 2003, Vasilescu s-a mutat la Sibiu, unde a început colaborarea cu Teatrul pentru Copii și Tineret „GONG”, participând la realizarea și colaborarea la peste 30 de spectacole. A avut, de asemenea, colaborări cu teatre din Alba Iulia și Târgu-Mureș și, în 2006, a lucrat timp de două luni la un film. Artista a explorat și domeniul publicității, realizând mascote publicitare, picturi murale, obiecte decorative și mobilier de mici dimensiuni.

Deși din 2016 locuiește la Botoșani, Ana Roua Vasilescu continuă colaborarea cu Teatrul pentru Copii și Tineret „GONG” Sibiu, unde va avea o premieră în toamna anului 2024. Din 2020, este profesoară la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, și-a reluat pasiunea pentru pictură pentru a oferi un exemplu elevilor în perioada predării online. Vasilescu își exprimă dorința de a vedea zâne, spiriduși și dragoni, considerându-i parte din mirajul și frumusețea existenței umane.

Curatorul expoziției este Liviu Șoptelea, artist vizual, iar prezentarea va fi realizată de Ana Coșereanu, muzeograf.

Comments