În fiecare an, pe 6 august, creștinii prăznuiesc Schimbarea la Față a lui Isus Hristos, moment care semnifică revelația apostolilor Mântuitorului pe muntele Tabor, unde au fost convinși că Isus nu este doar un proroc, ci Fiul lui Dumnezeu. Sărbătoarea datează din secolul al IV-lea, când Sfânta Împărăteasă Elena a construit o biserică pe muntele Tabor. În documente, sărbătoarea este menționată în prima jumătate a secolului al V-lea și s-a generalizat ulterior prin hotărârea Papei Calist III.
Schimbarea la Față, cunoscută și sub denumirea de Obrejenia, derivată din slavonă și însemnând transformare sau schimbare, are în greacă denumirea de Metamorphosis (transfigurare). Sfântul Antim Ivireanul o descrie ca "Dumnezeiasca Înfrumusețare a lui Hristos."
Tradiția spune că în această zi nu se spală, iar femeile însărcinate care postesc vor avea o naștere ușoară și copii sănătoși. Este bine să se evite călătoriile, deoarece se crede că vă veți rătăci. Pentru spor și sănătate, credincioșii duc ofrande la biserică, în special struguri, care se sfințesc și se împart în memoria rudelor decedate.