ADS
ADS
ADS
Parohia din Botoșani unde cuplurile fără posibilități fac nuntă gratis. Primesc tot: rochie de mireasă, costum de mire
STIRI
Published on 27/07/2024

O parohie din Botoșani oferă un ajutor nesperat cuplurilor aflate la început de drum, oferindu-le gratuit tot ce au nevoie pentru cununia religioasă. Mobilizarea comunității prin donații, inițiată de o postare pe o rețea de socializare, a dus la programarea a 27 de nunți în doar două săptămâni, informează StirileProTV.

Roxana și Cezar, căsătoriți civil acum trei ani, își vor lega mâine destinele în fața lui Dumnezeu, datorită sprijinului oferit de preotul unei biserici din Botoșani și soția acestuia, care le-au oferit rochia de mireasă și alte necesități pentru nuntă.

„Doamna preoteasă ne-a întrebat cât mai amânăm până să facem cununia religioasă. I-am spus că nu știu, altele sunt prioritățile. După ne-a spus, hai că vă ajut cu tot și nici nu am avut ce să zic”, a povestit Roxana, viitoarea mireasă. Cezar, viitorul mire, a adăugat: „Am avut foarte mari emoții că doream să facem și cununia religioasă și când am aflat de la doamna preoteasă, am avut o stare de fericire. Cu ajutorul unuia, altuia, trecem peste.”

Elena, însărcinată în cinci luni, își va împlini visul de a fi mireasă la sfârșitul lunii august. „Avem copilași și stăm în chirie, ar fi fost costisitor, probabil de asta amână toată lumea”, a explicat Elena, viitoarea mireasă.

Totul a început după ce la parohia Pacea din Botoșani au fost donate mai multe rochii de mireasă și costume de mire. În urmă cu două săptămâni, o postare pe rețelele de socializare a anunțat că oferă ajutor gratuit celor care sunt la început de drum.

Ana Maria Macuc, preoteasă, a explicat: „În doar câteva ore, postarea noastră a ajuns la peste 2.000 de distribuiri. Foarte mulți oameni ne-au contactat să ne doneze rochii, costume de mire. Încercăm să le facem ziua nunții cât mai frumoasă, pentru că fiecare om din lumea asta merită să fie fericit, mai ales în ziua nunții.”

Preotul Marian Macuc și soția sa au oferit sprijin nu doar cu rochii și costume, ci și cu lumânări, verighete și găsirea de nași pentru viitorii miri. „Ne-a plăcut să ajutăm semenii în orice situații. Nu se pune problema de a plăti ceva la biserică, ajutor oferim și cu lumânări, cu verighete în măsura posibilităților. Și ne-am extins, au sărit oamenii, noi putem să facem coafură, noi video”, a declarat preotul.

Datorită ajutorului oferit de cei doi soți, 27 de cupluri și-au stabilit data fericitului eveniment.

Comments