ADS
ADS
ADS
Un învățător din Botoșani, cu o vechime de 28 de ani la catedră, a obținut 3,45 la titularizare
STIRI
Published on 27/07/2024

Un învățător din Botoșani, cu o vechime de 28 de ani la catedră și gradul didactic I, a obținut nota 3,45 la examenul de titularizare susținut la Suceava. Performanța sa modestă contrastează puternic cu cea a singurei profesoare din Botoșani care a obținut nota 10 la același examen. Mihaela Danu, profesoară de biologie, a excelat la titularizare de mai bine de zece ori, obținând mereu note foarte mari, dar nu a reușit să găsească un post titularizabil în municipiu și foarte puține în județ.

Mihaela Danu consideră că obținerea unei note mari la titularizare nu este o performanță remarcabilă, ci o normalitate pentru un profesor bine pregătit. Ea crede că orice cadru didactic ar trebui să obțină cel puțin nota 7, pentru a fi apt să predea elevilor. În opinia sa, subiectele de la titularizare nu sunt foarte dificile, iar rezultatele reflectă nivelul de pregătire și dorința de a învăța a fiecărui candidat.

"Eu am mai fost la examene de titularizare. Bine, se fac în fiecare an niște subiecte tip, nu foarte dificile, dar pot spune că singura care dă bătăi de cap este metodica, care este foarte subiectivă la corectare. În rest, fiecare obține rezultate după cât învață, cât își dorește", a declarat Mihaela Danu.

Profesoara subliniază importanța pasiunii pentru munca cu copiii, afirmând că, dacă îți place ceea ce faci, nimic nu este greu. "Copilul pe care îl ai în fața ta trebuie să îl consideri ca pe propriul tău copil și să nu îl dezamăgești", a adăugat aceasta.

La nivelul județului Botoșani, 42,8% dintre candidații care au susținut proba scrisă la titularizare au obținut note peste 7, un procent ușor mai mare decât media națională de 41,9%. De asemenea, 37,2% dintre candidați au obținut note între 5 și 6,99. Mihaela Danu consideră că toți candidații care au obținut rezultate mari merită felicitați, subliniind că nu sunt puțini cei care au reușit să se evidențieze.

Comments