ADS
ADS
ADS
Prima condamnare în dosarul de corupție de la Spitalul Județean de Urgență Botoșani
STIRI
Published on 27/07/2024

Justiția din Botoșani a pronunțat, vineri, prima condamnare în dosarul angajărilor pe șpagă de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani. Dinu Caba, soțul fostului manager al spitalului, Doina Caba, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare după ce a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii anticorupție din Suceava.

Dinu Caba a fost găsit vinovat de complicitate la infracțiunea de folosire neautorizată a informațiilor ce nu sunt destinate publicității și de permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. Tribunalul Botoșani a decis că acesta a obținut de la soția sa subiectele pentru un concurs și le-a furnizat unui candidat.

Conform anchetatorilor, pe 4 decembrie 2022, Dinu Caba a primit de la Doina Caba, managerul spitalului, variantele de subiecte pentru proba scrisă a concursului desfășurat pe 5 decembrie 2022. Acestea au fost transmise unui candidat pentru a facilita promovarea examenului pentru postul de referent de specialitate responsabil cu protecția datelor cu caracter personal.

Acordul de recunoaștere a vinovăției semnat de Dinu Caba și procurorii DNA a fost prezentat Tribunalului Botoșani. Procurorii au propus o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de doi ani, și 60 de zile de muncă în folosul comunității pentru Dinu Caba.

Surse judiciare au declarat că procurorii au ținut cont de faptul că Dinu Caba nu avea nicio calitate oficială în cadrul Spitalului Județean, a avut o conduită bună, a săvârșit doar această faptă, se află la prima abatere și a recunoscut greșeala încă de la începutul anchetei.

Comments