ADS
ADS
ADS
Zeci de amenzi pentru şoferii care şi-au lăsat maşinile la întâmplare pe străzile din Botoşani
STIRI
Published on 26/07/2024

În intervalul 24-25 iulie, Poliția Locală Botoșani a aplicat zeci de amenzi șoferilor care și-au parcat mașinile neregulamentar pe străzile orașului. Conform raportului instituției, au fost emise 76 de sancțiuni contravenționale, totalizând 16.610 lei.

În parcările dotate cu parcometre, au fost identificate 46 de cazuri în care șoferii fie nu au achitat contravaloarea tichetului de parcare, fie au depășit perioada de valabilitate a acestuia. În consecință, au fost aplicate sancțiuni conform prevederilor H.C.L. nr. 292/2017 și au fost blocate roțile a 15 vehicule.

Pe lângă aceste acțiuni, polițiștii locali au intervenit și în cazurile în care autoturismele au fost parcate în zonele semnalizate cu indicatoare „Oprirea interzisă” sau „Staționarea interzisă”. Astfel, au fost identificate 30 de încălcări ale prevederilor legale și au fost aplicate sancțiuni în conformitate cu O.U.G. nr. 195/2002. De asemenea, șase autoturisme au fost ridicate deoarece erau parcate în stațiile de transport local sau în alte locuri interzise.

Comments