ADS
ADS
ADS
O furtună solară lovește Pământul. Avertismente legate de probleme în telecomunicații și furnizarea energiei
STIRI
Published on 26/07/2024

O furtună solară neașteptat de puternică este așteptată să ajungă pe Pământ vineri, provocând potențial perturbări semnificative la nivel global. Experții americani au emis avertismente privind riscul ca rețelele electrice și de comunicații, precum și operațiunile prin satelit, să fie afectate. Se preconizează că cele mai mari perturbări vor avea loc vineri, la doar câteva zile după o întrerupere globală a sistemelor informatice cauzată de un incident Crowdstrike, care a creat haos în aeroporturile din întreaga lume, informează Realitatea.

National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) a declarat că furtuna solară ar putea provoca fluctuații slabe ale rețelei electrice și a adăugat că aurora boreală ar putea fi vizibilă la latitudini înalte, precum Canada și Alaska.

În decembrie anul trecut, o erupție solară majoră a întrerupt temporar comunicațiile radio pe Pământ. Valul de unde electromagnetice a provocat două ore de interferențe radio în anumite părți ale SUA și alte regiuni ale lumii. Oamenii de știință de la NOAA au menționat că aceasta a fost cea mai mare erupție solară din 2017, iar explozia radio a avut un impact semnificativ, afectând chiar și frecvențele înalte.

Comments