ADS
ADS
ADS
Supermarket afectat de inundații provocate de ploile torențiale căzute la Botoşani
STIRI
Published on 25/07/2024

În urma fenomenelor meteo înregistrate miercuri seară, pompierii militari din Botoșani au fost solicitați să intervină în două cazuri. La Ștefănești, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești au intervenit cu o autospecială și o motopompă pentru evacuarea apei dintr-un supermarket și curtea acestuia. La Răchiți, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au îndepărtat o creangă de copac care afecta circulația pe un sens de mers.

Timp de o oră, opt comune din județ au fost sub incidența unei avertizări nowcasting de tip cod portocaliu, caracterizată de averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină.

Pompierii militari rămân mobilizați 24 de ore din 24 pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Pe platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență FII PREGĂTIT, pot fi consultate ghidurile special create pentru a învăța cum să vă protejați în diverse situații de urgență generate de fenomene meteo periculoase.

 

Comments