ADS
ADS
ADS
Țigări ascunse în bagajul unei tinere. Polițiștii de frontieră botoșăneni i-au confiscat mașina
STIRI
Published on 24/07/2024

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț a descoperit, ascunse în bagajele unei persoane, 14.000 de ţigarete fără timbru de acciză.

Pe 23 iulie, în jurul orei 20.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț–I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control o femeie în vârstă de 36 de ani, cu dublă cetățenie română și ucraineană, la volanul unui autoturism înmatriculat în Ucraina.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse în bagajele persoanei, 14.000 de ţigarete fără timbru de acciză. Persoana a declarat că a preluat bagajele de la un cetățean ucrainean urmând a le preda în România, fără a avea cunoștință despre conținutul acestora”, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Ţigaretele, evaluate la 8.750 de lei, precum și autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun.

Comments