ADS
ADS
ADS
Examenul pentru definitivare în învățământ se va desfășura la 25 de discipline. Unde a fost stabilit centrul de examen la Botoșani
STIRI
Published on 23/07/2024

În județul Botoșani, proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivat în învățământ, sesiunea 2024, va avea loc miercuri, 24 iulie 2024, la Liceul cu Program Sportiv Botoșani.

Conform unui comunicat emis de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, proba se va desfășura pentru 25 de discipline, având 131 de candidați admiși la proba scrisă, dintr-un total de 139 de înscriși la începutul anului școlar.

Accesul în sălile de examen se va face între orele 7:30 și 8:00, iar instruirea candidaților va începe de la 8:00 și se va încheia la 8:50. Proba scrisă va începe la ora 9:00 și va dura 4 ore. Candidații trebuie să se prezinte cu unul dintre următoarele documente de identificare: buletinul de identitate, cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, pașaportul sau, în mod excepțional, permisul de conducere ori cartea de alegător.

Cele mai populare discipline pentru acest examen sunt: Limba română și literatura pentru copii și metodica activităților instructiv-educative în grădinița de copii, cu 36 de candidați; Limba și literatura română, matematică, metodica predării limbii și literaturii române și metodica predării matematicii în învățământul primar, cu 22 de candidați; și Educație fizică și sport, cu 20 de candidați.

Primele rezultate vor fi afișate pe 30 iulie 2024, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul definitivat.edu.ro. Rezultatele finale vor fi disponibile pe 6 august 2024.

„Le doresc mult succes tuturor candidaților care participă la examenul național pentru definitivat în învățământ! Acest examen este un pas esențial în cariera lor profesională, deoarece obținerea definitivatului marchează trecerea de la statutul de debutant la o rută ascendentă de profesionalizare,” a declarat Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspector școlar general.

Comments