ADS
ADS
ADS
Pompierii botoșăneni, activitate la Școala de Vară – “Biserica, ochii copiilor”
STIRI
Published on 22/07/2024

Pompierii botoșăneni au fost prezenți astăzi la Școala de Vară „Biserica, ochii copiilor”, organizată de parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din localitatea Buda, comuna Coșula. Activitatea a reunit 50 de copii cu vârste între 6 și 17 ani și a avut scopul de a-i educa în privința siguranței și protecției personale.

Salvatorii le-au prezentat copiilor modul de protejare a propriei vieți și ajutorul pe care pot să-l ofere altora în caz de urgență, precum incendii, inundații sau cutremure. Activitățile au inclus un traseu aplicativ destinat să testeze viteza, forța și rezistența copiilor, similar cu cel din concursul „Cel mai puternic pompier”. Copiii au avut ocazia să vizioneze echipamentele de protecție ale pompierilor și să experimenteze utilizarea autospecialelor de stingere și descarcerare, inclusiv presiunea furtunelor de incendiu.

În plus, pompierii au distribuit materiale informative cu sfaturi de siguranță:

  • Nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeți lumânări.
  • Nu umblați la prize.
  • Evitați cățărarea în copaci aproape de linii de înaltă tensiune, pentru a preveni electrocutarea.
  • Dacă observați cabluri electrice căzute sau panouri de electricitate deschise, anunțați un adult și îndepărtați-vă.
  • Înotați doar în locuri special amenajate.
  • Nu intrați singuri în apă dacă nu știți să înotați.

Această inițiativă face parte din eforturile continue ale pompierilor de a educa tineretul cu privire la măsurile de siguranță și prevenție, contribuind la formarea unor obiceiuri de siguranță esențiale.

Comments