ADS
ADS
ADS
Asfalt turnat pe un sector de drum din județul Botoșani. Investiția se ridică la 44,6 milioane de lei
STIRI
Published on 22/07/2024

În județul Botoșani, lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere continuă într-un ritm susținut. Recent, constructorul a finalizat turnarea primului strat de asfalt pe întreaga lungime de 10,6 kilometri a Drumului Județean DJ294B, care leagă localitățile Dobârceni, Murguța și Ștefănești.

Declarațiile Oficialilor:

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a subliniat importanța acestui proiect pentru dezvoltarea județului: „Am promis că punem un accent deosebit pe dezvoltarea județului, iar aceasta nu se poate face fără o rețea de drumuri de calitate. După așternerea primului strat de asfalt, lucrările vor continua cu realizarea șanțurilor, a rigolelor și turnarea stratului de uzură. Prin realizarea acestui sector de drum, care a fost o prioritate pentru Consiliul Județean, am rezolvat problemele infrastructurii rutiere din sud-estul județului.”

Vicepreședintele Dorin Birta a reiterat angajamentul Consiliului Județean față de modernizarea drumurilor județene: „Am pus un accent deosebit pe realizarea infrastructurii rutiere județene. Sunt convins că, la final, această lucrare va fi una de bună calitate, iar locuitorii comunei Dobârceni și cei din Ștefănești vor beneficia și ei de o infrastructură modernă.”

Detalii ale Proiectului:

  • Cost Total: 44,6 milioane de lei
    • Finanțare:
      • Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” – 38,6 milioane de lei
      • Bugetul propriu al Consiliului Județean – 6 milioane de lei

Proiecte În Derulare și Planuri Viitoare:

În prezent, rețeaua de drumuri județene din Botoșani se întinde pe 652 de kilometri, din care, în ultimii trei ani, au fost modernizați și reabilitați peste 200 de kilometri. Consiliul Județean Botoșani are în derulare cinci proiecte de modernizare a drumurilor de piatră, totalizând peste 42 de kilometri. Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la aproximativ 44 milioane de euro, dintre care 35 milioane de euro provin din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și 9 milioane de euro reprezintă cofinanțarea din bugetul Consiliului Județean Botoșani.

Aceste investiții subliniază angajamentul continuu al autorităților locale pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere, esențială pentru dezvoltarea economică și confortul locuitorilor din județul Botoșani.

Comments