ADS
ADS
ADS
Preot din Botoșani hirotesit iconom stavrofor. Un alt preot a primit distincția Crucea „Sfântului Ierarh Dosoftei”
STIRI
Published on 22/07/2024

Un preot din județul Botoșani a fost hirotesit iconom stavrofor, iar un altul a primit distincția Crucea „Sfântului Ierarh Dosoftei” din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan.

Duminică, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Suharău, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani. Cu această ocazie, ierarhul a binecuvântat clopotnița parohiei și așezământul social, săvârșind totodată Sfânta Liturghie.

Având în vedere lucrarea săvârșită în cadrul parohiei, părintele Adrian Dănuț Nazare a primit, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Crucea „Sfântului Ierarh Dosoftei”. Diverse distincții și ordine mitropolitane au fost acordate și binefăcătorilor care au sprijinit comunitatea de-a lungul timpului, conform Doxologia.ro.

De asemenea, Părintele Episcop-vicar a binecuvântat casa socială a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Șendriceni, Protopopiatul Dorohoi. Cu această ocazie, preotul paroh Constantin Bistriceanu a fost hirotesit întru iconom stavrofor pentru eforturile depuse la ridicarea așezământului, iar cei care l-au sprijinit au fost răsplătiți cu distincții de vrednicie.

Comments