ADS
ADS
ADS
Tânăr de 20 de ani, din Botoșani, depistat pozitiv la Drugtest. Polițiștii i-au reținut permisul
STIRI
Published on 21/07/2024

La data de 21 iulie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Botoșani au oprit pentru control un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Botoșani. Vehiculul era condus de un tânăr de 20 de ani din aceeași localitate.

În urma testării cu aparatul Drugtest, au fost identificate indicii privind posibila prezență a substanțelor psihoactive în organismul șoferului.

Potrivit declarațiilor lui Cosmin Horobeț, inspector de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, a fost întocmit un proces-verbal, iar permisul de conducere al tânărului a fost reținut conform articolului 111 alineatul 1 litera b) din OUG 195/2002. Conducătorul auto a fost informat că permisul îi va fi restituit fie în baza unui buletin de analiză toxicologică ce confirmă absența substanțelor psihoactive, fie după expirarea unui termen de 72 de ore, dacă nu este prezentat un astfel de buletin, conform articolului 1 alineatul (3) din OUG nr. 97/2024.

Dacă analiza toxicologică va confirma prezența substanțelor psihoactive, vor fi demarate cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența acestor substanțe.

Comments