ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 20 iulie 2024
STIRI
Published on 20/07/2024

Astăzi, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi mai scăzute în sudul și sud-vestul țării, unde valul de căldură va mai scădea în intensitate. În restul țării, valul de căldură va persista, cu un disconfort termic ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Cerul va fi variabil, dar spre seară și noaptea vor fi perioade de instabilitate atmosferică cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului în zonele de munte, Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, Maramureș, local în Muntenia și izolat în Moldova și Dobrogea. Pe alocuri vor fi vijelii cu rafale de 55-70 km/h și grindină.

La Botoșani, cerul va fi parțial acoperit, cu vânt slab dinspre nord-vest. Temperaturile maxime vor varia între 30 și 32 de grade, iar minimele nocturne vor coborî până la 21 de grade. Nu sunt anunțate precipitații.

Pe litoral, vremea va fi călduroasă, cerul va fi însorit spre parțial noros, indicele UV va fi de 9 din 11, iar vântul va sufla cu 17 km/h dinspre est. Temperatura maximă va fi de 32 de grade Celsius, iar cea minimă de 23 de grade Celsius. Nu sunt șanse de ploaie.

Comments