ADS
ADS
ADS
Trei licee din Botoșani primesc titlul de „Școală Europeană”
STIRI
Published on 19/07/2024

Trei licee din Botoșani au obținut titlul de „Școală Europeană” în cadrul competiției naționale din acest an. Colegiul Național „A.T. Laurian” a obținut 181 de puncte, Liceul cu Program Sportiv 163 de puncte, și Colegiul Național „Mihai Eminescu” 158 de puncte.

În total, 104 unități de învățământ preuniversitar din întreaga țară au primit acest titlu. Competiția, aflată la a XIX-a ediție, motivează participarea școlilor din România la programe europene precum Socrates, Lifelong Learning și Erasmus+, și promovează dezvoltarea mobilității internaționale și schimbul intercultural, contribuind la construirea Spațiului European al Educației.

Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspector școlar general, a felicitat cele trei unități pentru managementul performant și pentru derularea proiectelor de parteneriat școlar la nivel național și european.

Concursul „Școală Europeană” este o inițiativă a Ministerului Educației recunoscută ca exemplu de bună practică în sprijinirea dezvoltării politicilor europene din educație. Lansată în 2004, inițiativa încurajează participarea unităților de învățământ preuniversitar din România la programele europene și contribuie la mobilitatea internațională și schimbul intercultural.

Concursul se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar implicate în programele europene din educație și formare profesională și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, impactul activităților europene asupra culturii organizaționale și ethosului școlii. Evaluarea se face pe baza următoarelor criterii:

  • Coerența activităților europene cu politica generală a școlii.
  • Integrarea activităților europene în programul curent al școlii.
  • Performanțele școlare ale elevilor.
  • Asigurarea egalității de șanse și accesului la educație.
  • Continuitate și constanță în activitățile europene.
  • Strategie de implementare și evaluare.
  • Modalități de valorizare a rezultatelor.
  • Dezvoltarea dimensiunii europene a educației și integrarea valorilor europene.
  • Calitatea documentelor de candidatură.

La cele 19 ediții de până acum, au participat 2.574 de unități de învățământ din toate județele țării, iar 1.161 dintre acestea au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”.

Comments