ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 19 iulie 2024
STIRI
Published on 19/07/2024

Astăzi, valul de căldură continuă să afecteze regiunile de sud, vest și est ale țării, cu temperaturi maxime ce ajung la 37-38 de grade Celsius la umbră. Totuși, după-amiază, instabilitatea atmosferică va aduce ploi și furtuni în Oltenia, Transilvania și, local, în Muntenia. În sudul Moldovei și nordul Munteniei, va fi o altă zi caniculară, cu temperaturi ce ating 36 de grade la umbră. La munte, se vor înregistra înnorări și averse în a doua parte a zilei.

În nordul Moldovei și în Bucovina, vremea va fi călduroasă. La amiază, temperaturile vor fi de 30 de grade la Suceava și 33 de grade la Iași și Bacău. La Botoșani, cerul va fi parțial acoperit, cu vânt slab dinspre nord-nord-vest. Temperaturile maxime vor varia între 30 și 33 de grade, iar minimele nocturne vor coborî până la 20 de grade.

Pe litoral, valul de căldură persistă, cu temperaturi maxime între 32 și 36 de grade în stațiuni. În cursul zilei, se vor aduna nori, sunt posibile averse, iar vântul va deveni mai insistent. Temperatura apei mării va fi de aproximativ 28 de grade.

Comments