ADS
ADS
ADS
Incendiu într-o localitate din Botoşani. Au fost chemați pompierii
STIRI
Published on 18/07/2024

Joi, aproximativ un hectar de vegetație uscată a ars într-o livadă din apropierea localității Buhăceni. La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești cu o autospecială de stingere. Aceștia au reușit să limiteze extinderea flăcărilor, protejând astfel locuințele din imediata vecinătate și celelalte culturi agricole. Incendiul a fost stins în aproximativ o oră, iar cauza probabilă a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

Avertismentele Pompierilor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) avertizează că arderea miriștilor sau a vegetației uscate este interzisă conform legislației privind protecția mediului. Utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, deșeurilor și altor materiale combustibile pot avea consecințe grave asupra mediului, solului, proprietăților și vieților omenești.

În astfel de situații, flăcările se pot extinde rapid pe suprafețe mari, iar condițiile de vânt pot agrava incendiile de vegetație uscată sau deșeuri menajere, mai ales dacă acestea sunt aproape de case, rețele de electricitate sau locuri cu risc de explozie.

„Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de țigară la întâmplare, de exemplu pe geamul autoturismului, deoarece acestea pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii. Incendiile pot ajunge la proprietăți și, în cele mai grave situații, pot provoca victime,” informează ISU.

Comments