ADS
ADS
ADS
Județul Botoșani intră sub Cod Roșu de caniculă. Se vor înregistra temperaturi maxime de 41 de grade la umbră
STIRI
Published on 13/07/2024

Județul Botoșani va fi sub Cod roșu de caniculă sâmbătă și duminică. Temperaturile maxime vor oscila între 37 și 41 de grade, iar disconfortul termic va fi extrem, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade, ceea ce va caracteriza nopți tropicale.

Codul roșu pentru Botoșani se extinde și pentru zilele de 15 și 16 iulie, când va fi înregistrat un nou val de căldură intens și persistent. Potrivit ANM, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica, cu temperaturi maxime între 37 și 42 de grade și disconfort termic accentuat. Pe litoral, temperaturile vor fi între 33 și 36 de grade. Minimele termice nu vor scădea sub 22 de grade, continuând nopțile tropicale.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a deschis puncte de prim ajutor și de hidratare în toate unitățile administrativ-teritoriale din județ. Persoanele afectate de caniculă pot găsi un loc răcoros sau de hidratare la unitățile medicale și de învățământ, la sediile primăriilor și la casele de cultură.

Potrivit datelor furnizate de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, în județul Botoșani sunt funcționale 142 de puncte de prim ajutor și 151 de puncte de hidratare.

În municipiul Botoșani, sunt deschise puncte de prim ajutor și hidratare la:

– sediul Primăriei Municipiului Botoșani, Piața Revoluției, nr. 1;

– sediul Primăriei Municipiului Botoșani de la Casei Cărții (lângă Piața Mare);

– intersecția străzilor Mihail Kogălniceanu cu Bulevardul Mihai Eminescu;

În municipiul Dorohoi, sunt deschise puncte de prim ajutor și hidratare la:

– sediul Primăriei Municipiului Dorohoi;

– Piața Centrală din strada Dimitrie Furtună, nr.8;

– Pietonalul Grigore Ghica.

 

Comments