ADS
ADS
ADS
Parc fotovoltaic construit de o primărie din județul Botoșani. Bugetul este de 1,39 milioane de lei
STIRI
Published on 13/07/2024

Primăria comunei Bălușeni din județul Botoșani va construi un parc fotovoltaic, având un buget de 1,39 milioane de lei. Autoritățile locale au lansat licitația pentru selectarea constructorului.

„A fost propusă înființarea unei centrale fotovoltaice cu capacitatea de 254,2 kWp, prin instalarea a 620 de panouri fotovoltaice cu o putere instalată minimă de 410W, a patru invertoare trifazate de 50 KVA și a unui invertor trifazic de 60 KVA, pentru compensarea consumului de energie electrică în zona studiată. Capacitatea de producție a fost determinată în urma simulărilor realizate cu software-ul specific de dimensionare”, au declarat reprezentanții Primăriei Bălușeni.

Finanțarea proiectului este asigurată de Ministerul Energiei, care gestionează fondurile alocate României prin Fondul pentru modernizare, în baza prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 60/2022. Această ordonanță stabilește cadrul instituțional și financiar pentru implementarea și gestionarea fondurilor alocate României prin Fondul pentru modernizare.

Comments