ADS
ADS
ADS
Fântâni construite în satele din Botoșani cu bani donați de români aflați în Marea Britanie
STIRI
Published on 10/07/2024

În România anului 2024, din păcate, există oameni care trăiesc fără acces la apă potabilă. Bătrâni neputincioși, mame cu copii mici și familii cu situații financiare modeste cară zilnic apă potabilă de la distanțe foarte mari pentru a-și acoperi nevoile casnice. Apa, un necesar atât de banal pentru noi, este un lux pentru acești oameni.

Un grup de voluntari, români stabiliți în Marea Britanie, au sărit în ajutorul acestor persoane, iar cinci fântâni vor fi construite în zona Darabani. Proiectul este susținut de cunoscutul bucătar Bărbosu, care face furori pe rețelele de socializare cu rețetele sale.

„Zona este una cu probleme, pânza freatică de joasă adâncime nefiind de ajuns să acopere necesarul de apă și de aceea trebuie să săpăm puțuri de 40-50 de metri, ca să fim siguri că fântânile construite de noi nu o să sece. Din fonduri proprii și cu ajutorul unor oameni de afaceri generoși am reușit să construim o fântână, dar mai avem nevoie de suma de 100.000 RON pentru săparea altor 5 puțuri. Un metru de fântână ne costă aproximativ 300 de lei și, după estimările noastre, pentru cele 5 fântâni trebuie să săpăm un total de 200-250 de metri, adică aproximativ 75.000 RON. Restul banilor ne sunt necesari pentru montarea unor cișmele, achiziționarea de hidrofoare și amenajarea locului din jurul fântânilor”, susține Dănuț Burla, inițiatorul strângerii de fonduri.

Comments