ADS
ADS
ADS
Statul acordă subvenții la angajarea tinerilor sub 18 ani. La Botoșani, niciun patron nu e interesat să angajeze elevi
STIRI
Published on 07/07/2024

În județul Botoșani, inițiativa statului de a subvenționa angajarea tinerilor sub 18 ani nu a fost primită cu entuziasm de către agenții economici. Conform reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), în anul 2023 a fost încheiată doar o singură convenție cu un agent economic pentru angajarea a 4 elevi, conform Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor și studenților. Însă în anul 2024, până în prezent, nu s-au înregistrat solicitări din partea niciunui angajator.

Potrivit AJOFM Botoșani, această lege permite firmelor să beneficieze de un stimulent financiar lunar echivalent cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, valoarea ISR pentru anul 2024 fiind de 660 lei. Stimulentul este acordat pe o perioadă maximă de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev sau student angajat în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată sau temporară, cu normă întreagă sau parțială.

Condițiile pentru acordarea acestui stimulent includ încheierea unei convenții cu AJOFM în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor sau studenților. Totuși, nu beneficiază de stimulent angajatorii care au angajat anterior datei de începere a vacanței stabilite de lege sau care au beneficiat deja de stimulentul financiar pentru aceștia pentru o perioadă maximă în cursul anului calendaristic.

Această măsură are ca scop stimularea angajării tinerilor în perioada vacanței și încurajarea participării acestora pe piața muncii, oferindu-le oportunități de experiență și câștig financiar în timpul liber.

Comments