ADS
ADS
ADS
Se pregătește o facilitate fiscală pentru populația din Botoșani. Ce înlesniri la plată pregătește Primăria
STIRI
Published on 06/07/2024

Primăria municipiului Botoșani intenționează să ofere facilități fiscale pentru persoanele fizice cu datorii la plata taxelor și impozitelor locale. Primarul Cosmin Andrei a propus o procedură de acordare a înlesnirii la plată, sub forma scutirii unei cote de 75% din majorările de întârziere aferente obligațiilor fiscale restante datorate bugetului local de către persoanele fizice.

Municipalitatea a anunțat vineri deschiderea procedurii de transparență decizională pentru elaborarea proiectului de act normativ ce prevede aceste facilități. Documentația proiectului de hotărâre poate fi consultată pe site-ul Primăriei, în secțiunea Monitorul Oficial Local, la punctul 3, Informare asupra proiectelor de hotărâri aflate în dezbatere publică conform Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, care vor fi supuse aprobării Consiliului Local.

Proiectul de act normativ poate fi obținut în copie prin depunerea unei cereri la Registratura instituției. Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune propuneri, sugestii sau opinii scrise la Aparatul Consiliului Local, la sediul Primăriei, Piața Revoluției nr. 1, camera 104, în termen de 10 zile lucrătoare de la data publicării anunțului. Programul de lucru este de luni până joi între orele 8:00-16:00, iar vineri între orele 8:00-14:00.

Materialele transmise trebuie să poarte mențiunea: „Propuneri pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea procedurii de acordare a înlesnirii la plată sub forma scutirii unei cote de 75% din majorările de întârziere aferente obligațiilor fiscale restante datorate bugetului local al Municipiului Botoșani de către persoanele fizice”. Propunerile pot fi transmise și electronic la adresa de e-mail: alina.manolache@primariabt.ro.

Comments