ADS
ADS
ADS
Bacalaureat 2024: Astăzi are loc proba obligatorie a profilului pentru absolvenții claselor a XII-a
02/07/2024 09:48 in STIRI

Marți, prima sesiune a examenului de bacalaureat va continua cu proba obligatorie a profilului, respectiv Matematică sau Istorie, în funcție de profil, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației. Conform datelor furnizate de comisiile județene și comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidați sunt așteptați să susțină acest examen în această sesiune. Dintre aceștia, peste 119.000 provin din promoția curentă, iar peste 15.000 din seriile anterioare.

Joi va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Candidații pot opta, în funcție de filieră, profil și specializare, pentru una dintre cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie.

Vineri, elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale vor susține proba de Limba și literatura maternă.

Calendarul examenului de BAC 2024 este următorul:

  • 1 iulie: Limba și literatura română
  • 2 iulie: Proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie
  • 4 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării
  • 5 iulie: Limba și literatura maternă (unde este cazul)

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație va publica subiectele și baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă zilnic, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

COMMENTS