ADS
ADS
ADS
Razii de amploare ale polițiștilor și jandarmilor în municipiul Botoșani, în noaptea de sâmbătă spre duminică
30/06/2024 11:15 in STIRI

În noaptea de 29 spre 30 iunie, Poliția Municipiului Botoșani, în colaborare cu diverse subunități ale forțelor de ordine, au desfășurat o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zonele stradale aglomerate. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, operațiunea a vizat în special localurile publice și arterele rutiere adiacente, desfășurându-se între orele 18:00 și 04:00.

În timpul acțiunii, au fost controlate și legitimize peste 600 de persoane, din care 45 au fost supuse unui control corporal amănunțit, iar șapte persoane au fost duse la sediul poliției în vederea continuării verificărilor.

De asemenea, au fost verificate 230 de autovehicule, mai mult de 100 fiind supuse testării cu aparatul etilotest sau drugtest.

În rezultatul inspecțiilor, au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 127.000 de lei. Acestea includ 120 de sancțiuni pentru încălcări ale regimului rutier, 31 de sancțiuni pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, precum și trei sancțiuni pentru neconformitatea utilizării aparatelor de marcat electronice, în valoare de 45.000 de lei.

În timpul acțiunii, au fost identificate două cazuri de conducere sub influența alcoolului și două persoane care conduceau fără permis de conducere. În aceste cazuri, au fost întocmite dosare penale, iar cercetările continuă pentru infracțiunile respective.

COMMENTS