ADS
ADS
ADS
Facultățile din România care te acceptă fără BAC. Unde te poți înscrie dacă nu ai luat examenul de Bacalaureat
30/06/2024 10:41 in STIRI

În România, accesul la facultate fără examenul de Bacalaureat este limitat, iar Bacalaureatul este, în general, o cerință standard pentru admiterea la universități. Cu toate acestea, există câteva opțiuni pentru cei care nu au promovat acest examen sau care doresc să urmeze o altă cale educațională.

Deși Bacalaureatul este un pas important pentru accesul la învățământul superior, există și alte opțiuni educaționale și de formare profesională pentru cei care nu au reușit să promoveze acest examen. Aceste opțiuni oferă oportunități de dezvoltare a competențelor și de carieră în diverse domenii și pot servi ca alternative valoroase pentru învățământul universitar tradițional.

Elevii claselor a XII-a, care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat, mai au o șansă de a urma o formă de învățământ superior prin învățământul terțiar nonuniversitar. Acest tip de învățământ este organizat la nivelul colegiilor instituțiilor de învățământ superior acreditate și este disponibil pentru absolvenții de liceu cu sau fără diplomă de Bacalaureat. Învățământul terțiar nonuniversitar durează între 1 și 3 ani, în funcție de complexitatea calificării.

Învățământul postliceal sau terțiar în România se organizează în școli postliceale cu personalitate juridică sau ca structuri fără personalitate juridică, în cadrul liceelor cu personalitate juridică ori în colegii din cadrul instituțiilor de învățământ superior acreditate, potrivit Playtech.

Facultăți din România la care te poți înscrie fără BAC:

  • Universitatea Tehnică de Construcții București – Colegiul de Studii Terțiare Nonuniversitare UTCB
  • Universitatea „Spiru Haret” București – Colegiul Universitar „Spiru Haret”
  • Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului – Colegiul de Învățământ Terțiar Nonuniversitar USAMVBT
  • Universitatea din Pitești – Colegiul UPIT
  • Universitatea „Eftimie Murgu” – Colegiul Terțiar Nonuniversitar „Eftimie Murgu” Reșița
  • Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca – Colegiul Terțiar Nonuniversitar USAMVCN
  • Universitatea „Ovidius” din Constanța – Colegiul Universității Ovidius
  • Universitatea Danubius Galați – Colegiul Danubius
  • Universitatea din Petroșani – Colegiul pentru Învățământul Terțiar Nonuniversitar UPET
COMMENTS