ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 28 iunie 2024
28/06/2024 09:01 in STIRI

Astăzi, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi caniculare în Muntenia și sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice după-amiaza și seara, în special în Maramureș, Crișana, Banat, vestul și nordul Transilvaniei și în zonele montane. Temperaturile maxime vor varia între 26 și 35 de grade Celsius.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, temperatura va fi mai ridicată decât joi, ajungând la 35 de grade Celsius la umbră. Norii vor fi rari, iar disconfortul termic va crește considerabil după prânz, făcând aerul greu de respirat.

În nordul Moldovei și Bucovina, temperaturile maxime vor ajunge la 33-34 de grade Celsius, cu vânt slab și posibilitatea apariției unor nori de ploaie la munte.

La Botoșani, ziua va fi însorită și foarte caldă, cu temperaturi maxime între 28 și 31 de grade Celsius și minime nocturne de până la 19 grade. Cerul va fi în mare parte senin, iar vântul va sufla ușor dinspre est-sud-est.

La mare, vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări după-amiaza. Temperaturile maxime vor varia între 27 și 31 de grade, iar minimele între 20 și 22 de grade. Temperatura apei mării va oscila între 24 și 26 de grade Celsius.

COMMENTS