ADS
ADS
ADS
Un botoșănean stabilit în America oferă burse de excelență de 1500 și 2500 de dolari elevilor unui cunoscut liceu
24/06/2024 11:32 in STIRI

Un botoșănean stabilit de multă vreme în Statele Unite ale Americii, Paulin Martinuc, a anunțat lansarea Bursei de Excelență „Paulin Martinuc” dedicată elevilor Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi. În vârstă de 74 de ani, Martinuc a părăsit România la vârsta de 28 de ani pentru a urma o carieră în America și acum dorește să sprijine tinerii din locul său natal care se confruntă cu dificultăți materiale în a-și continua educația.

Bursa „Paulin Martinuc” constă în patru premii anuale de 1500 de dolari fiecare, oferite elevilor din clasele IX-XII ale Colegiului „Grigore Ghica”. De asemenea, începând din toamna acestui an școlar, va fi acordată anual o bursă în valoare de 2500 de dolari pentru un absolvent al Colegiului care urmează să continue studiile la nivel superior. Criteriile de selecție pentru aceste burse includ performanța școlară și aspectele sociale ale candidaților.

Martinuc speră ca aceste burse să ofere un sprijin real elevilor care doresc să-și dezvolte cariera academică și îi îndeamnă pe toți cei interesați să persevereze și să muncească din greu pentru a atinge succesul. Inițiativa sa este văzută ca un gest generos și binevenit în comunitatea din Dorohoi, contribuind la susținerea educației și viitorului tinerilor din zonă.

COMMENTS