ADS
ADS
ADS
Peste 3.600 de absolvenți de clasa VIII-a din județul Botoșani susțin Evaluarea Națională; 29 de elevi vor da examenul în condiții speciale
STIRI
Published on 24/06/2024

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a va începe marți, 25 iunie 2024, în județul Botoșani, unde au fost organizate 87 de centre de examen. Inspectoratul Școlar Județean a anunțat că 3.651 de absolvenți s-au înscris pentru a susține examenul, dintre care 29 cu cerințe educaționale speciale și un absolvent din seriile anterioare.

Repartizarea în săli se va face în ordine alfabetică pentru fiecare centru de examen. La prima probă, elevii vor primi coduri unice care vor înlocui numele lor în momentul publicării rezultatelor pe site-ul http://evaluare.edu.ro/.

Lucrările din alte județe vor fi corectate la Centrul zonal de evaluare de la Liceul „Dimitrie Negreanu” Botoșani, cu o subcomisie la Liceul „Regina Maria” Dorohoi. Corectarea se va face folosind o platformă de evaluare digitalizată, astfel încât, în cazul unor punctaje diferite la itemii de tip grilă, lucrarea să fie transmisă din nou celor doi evaluatori inițiali pentru verificare și corectare a erorilor.

Înainte de începerea evaluării, Ministerul Educației va organiza ședințe de instruire cu profesorii corectori din întreaga țară pentru limba și literatura română și pentru matematică.

Inspectorul școlar general al județului Botoșani, prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc, a transmis un mesaj de încurajare elevilor: „În pragul examenului de Evaluare Națională, transmit cele mai calde gânduri și urări de succes absolvenților de clasa a VIII-a! Încrederea și curajul să vă fie aliați în această etapă importantă a parcursului vostru educațional! Să aveți parte de claritate, concentrare și liniște sufletească pentru a vă putea exprima cunoștințele acumulate! Succes tuturor!”

Comments