ADS
ADS
ADS
Tănărul care a dat foc gospodăriei unei familii din Drislea, arestat preventiv. Botoşăneanul acuzat de două infracţiuni
STIRI
Published on 24/06/2024

Tânărul care a incendiat gospodăria unei familii din localitatea Drislea, comuna Trușești, a fost arestat preventiv. Vasile Silviu Rotaru, în vârstă de 24 de ani, este acuzat de amenințare și distrugere. Judecătoria Botoșani a emis, duminică, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său.

Judecătorii au respins cererea inculpatului de a fi plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar, dispunând arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, de la 23 iunie 2024 până la 22 iulie 2024, inclusiv. Rotaru este cercetat pentru amenințare și distrugere, ambele infracțiuni fiind agravate de prevederile Codului penal.

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, când tânărul, aflat în divergență cu localnicii, a incendiat depozitul de furaje al acestora. Înainte de incendiu, Rotaru i-a amenințat pe proprietarii depozitului, ceea ce a dus la investigarea sa și pentru infracțiunea de amenințare.

Incendiul a distrus aproximativ 30 de baloți de furaje. Alarma a fost dată după miezul nopții, iar pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Detașamentului Botoșani au intervenit cu trei autospeciale de stingere. Alături de ei, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Trușești a contribuit cu un buldoexcavator. Eforturile lor au împiedicat extinderea flăcărilor la alte construcții din gospodărie.

Intervenția pompierilor a durat peste trei ore, având în vedere cantitatea mare de furaje care ardea și necesitatea de a verifica fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere. În urma incendiului, au ars 15 tone de furaje, 200 kilograme de lemne de foc și peretele unei magazii.

Inspectoratul Teritorial de Muncă și poliția efectuează verificări în acest caz, cercetând infracțiuni legate de neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate în muncă, vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

Solutia pe scurtÎn temeiul art. 226 alin. (1) Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 2557/143/P/2024. Respinge, ca nefondată, cererea formulată de către inculpat, personal şi prin apărător din oficiu, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În temeiul art. 226 alin. (2) Cod procedură penală raportat la 223 alin. (2) Cod procedură penală şi la art. 202 alin. (1) – (4) lit. e) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 23.06.2024 la 22.07.2024, inclusiv, a inculpatului ROTARU VASILE-SILVIU, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „ameninţarea”, prev. de art. 206 alin. (1) din Codul penal şi „distrugerea”, prev. de art. 253 alin. (4) din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. În temeiul art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului ROTARU VASILE-SILVIU.

 

Comments