ADS
ADS
ADS
Pompier botoșănean, în lotul de alpiniști al IGSU. Se numără printre cei mai buni din lume la urcarea pe coardă la 70 m
STIRI
Published on 22/06/2024

Plutonier adjutant Ionuț Honciuc, un pompier din Botoșani, se numără printre cei mai buni alpiniști din lume la urcarea pe coardă la 70 de metri. Ionuț face parte din lotul de alpiniști al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și a participat recent la competiția GrimpDay 2024, desfășurată între 12 și 16 iunie la Namur, Belgia.

În această competiție, alături de alți zece pompieri alpiniști de la ISU București-Ilfov, ISU Alba, ISU Brașov, ISU Cluj, ISU Sibiu și ISU Timiș, Ionuț a demonstrat abilități remarcabile în gestionarea situațiilor de urgență complexe. GrimpDay 2024 a reunit 24 de echipe de salvatori din întreaga lume, care și-au etalat competențele în scenarii dificile ce au inclus misiuni la clădiri înalte, stadioane, poduri, elevatoare pentru ambarcațiuni, structuri metalice și teren accidentat, inclusiv zone din cetatea Namur.

La finalul probelor, echipa reprezentativă a IGSU a obținut locul 3 la proba de urcare pe coardă la 70 de metri și locul 6 în clasamentul general. Această performanță a fost posibilă datorită lucrului în echipă, experienței fiecărui membru și coordonării impecabile.

Competiția GrimpDay 2024 nu este doar despre cucerirea înălțimilor, ci și despre demonstrarea spiritului de echipă și a abilităților excepționale ale pompierilor români.

Ionuț Honciuc este angajat ca servant pompier în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani de 17 ani. În 2019, el a descoperit pasiunea pentru alpinism în timpul unui curs organizat de IGSU. De atunci, Ionuț a continuat să se antreneze împreună cu colegii săi de la ISU Botoșani și în taberele de pregătire organizate de IGSU, remarcându-se prin abilitățile sale excepționale.

 

Comments