ADS
ADS
ADS
Trei actori din Botoșani joacă în cel mai nou film istoric: „Soarele Moldovei. Începutul”
STIRI
Published on 14/06/2024

Trei actori din Botoșani joacă în cel mai nou film istoric: „Soarele Moldovei. Începutul”. Este vorba despre Florin Aionițoaei, Bogdan Horga și Ioan Crețescu. Din distribuție face parte și Valentina Popa, care a debutat la Botoșani. Este prima producție după aproape 50 de ani ce îl are în centru pe domnitorul Moldovei, Ștefan cel Mare.

Potrivit urban.ro, Razem Pictures a realizat producția mai multor proiecte de televiziune locale și internaționale, dintre care: “Motherland”, “Un Amore”, “Code-D”, “Brigada nimic”.

„Este o poveste născută din imaginația noastră, inspirată dintr-o legendă veche și bazată pe unele fapte reale din viața lui Ștefan cel Mare, a cărei acțiune începe în 1450, în timpul copilăriei sale. Fără dorința de a restabili vreun adevăr istoric sau de a prezenta viața Voievodului ca un clasic biopic, proiectul este o poveste ficționalizată ce evidențiază parcursul lui Ștefan cel Mare, întâmplările și persoanele, reale sau imaginare, ce ne închipuim că i-au marcat copilăria și care trebuie să fi fost determinante în formarea personalității sale puternice și unice. Relațiile cu femeile din viața sa, începând cu D-na Oltea, legendara lui mamă, și influența acesteia asupra destinului marelui Voievod, multele iubiri adevărate sau inventate, cât și o serie de povești populare, știute sau mai puțin știute, despre viața sa, vor captiva publicul, care va descoperi o lume medievală românească altfel decât cea prezentată în cărțile de istorie sau filmele realizate în perioada comunistă.” – Claudia Stavrositu, producător Razem Pictures.

„Suntem extrem de bucuroși să începem filmările acestui proiect, este o nebunie ce ne-am propus să facem și mulțumim din suflet tuturor celor ce au venit alături de noi în această aventură și ne-au acordat sprijinul lor necondiționat. Sperăm ca povestea noastră să ajungă la inimile oamenilor și credem cu tărie că un astfel de produs este așteptat de către publicul larg. Este momentul ca dramele istorice autohtone să își găsească locul între proiectele de acțiune și comedie din piața media românească” – Adrian Codoi, producător Razem Pictures.

Foto:urban.ro

Comments