ADS
ADS
ADS
O asistentă de la Spitalul Judeţean Botoşani, implicată în dosarul angajărilor ilegale, şi-a recunoscut faptele
14/06/2024 12:47 in STIRI

Sînziana Hilote, o asistentă medicală coordonatoare la Compartimentul de Oftalmologie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, şi-a recunoscut vina în dosarul privind angajări ilegale. Aceasta a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în urma căruia dosarul a fost trimis la Tribunalul Botoșani pentru soluționare.

Procurorii DNA Suceava au propus o pedeapsă de doi ani și cinci ani închisoare sub supraveghere pentru Sînziana Hilote. Ea este acuzată de două infracțiuni de folosirea neautorizată a informațiilor și de o infracțiune de luare de mită.

În urma sentinței, Sînziana Hilote va avea interzis pentru o perioadă de trei ani să dețină funcția de asistent medical șef la Spitalul Județean Botoșani sau să fie membru al oricărei comisii de concurs din sistemul public de sănătate. De asemenea, va trebui să execute munca în folosul comunității pentru 120 de zile.

Această decizie vine în contextul unor investigații extinse privind angajările ilegale și abuzurile din instituțiile publice, subliniind eforturile autorităților de combatere a corupției în sistemul de sănătate.

COMMENTS