ADS
ADS
ADS
Acțiuni ale polițiștilor rutieri la trecerile de pietoni din municipiul Botoșani: Amenzi pentru șoferi și pietoni
14/06/2024 11:27 in STIRI

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat, pe 13 iunie, o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere în zona trecerilor pentru pietoni din municipiul Botoșani. În cadrul acestei operațiuni, au fost vizate atât conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, cât și comportamentul indisciplinat al pietonilor.

Rezultatele acțiunii au inclus aplicarea a 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.200 de lei. Dintre acestea, 4 au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care aveau acest drept, iar 18 sancțiuni au fost date pietonilor pentru comportamentul lor nerespectuos în trafic.

În municipiul Botoșani, principalul factor generativ al accidentelor rutiere este neacordarea priorității de trecere pietonilor care au dreptul legal să traverseze. Începând cu începutul anului, au fost înregistrate 37 de accidente rutiere cu victime, dintre care cinci au avut consecințe grave, soldate cu două decese și patru persoane rănite grav.

În acest context, 13 dintre aceste accidente au avut loc din cauza neglijenței în acordarea priorității de trecere pietonilor.

În paralel cu aceste incidente, în cadrul activităților preventive desfășurate în aceeași perioadă, au fost aplicate 88 de sancțiuni contravenționale șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care aveau dreptul legal de a traversa, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean prin intermediul unui comunicat oficial.

COMMENTS