ADS
ADS
ADS
Fabrica Artsana din Botoșani se vinde: Concedieri colective în urma raționalizării producției
29/05/2024 09:16 in STIRI

Grupul italian Artsana, cunoscut pentru producerea articolelor textile pentru copii sub branduri renumite precum Chicco și Prenatal, a anunțat că a început procesul de vânzare a fabricii pe care o deține în Botoșani. Decizia vine la scurt timp după ce Ziarul Financiar (ZF) a dezvăluit intenția companiei de a închide producția, iar Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a fost informată despre posibile concedieri colective.

„Artsana Group a demarat un proces de vânzare a fabricii pe care o deține în România, la Botoșani, și unde realiza articole textile. După acest exit, compania va disponibiliza personalul care nu va fi preluat de cumpărător,” au declarat oficialii grupului în răspunsul oferit pentru ZF.

Deși numele potențialului cumpărător nu a fost dezvăluit, reprezentanții Artsana au explicat că această decizie face parte dintr-un plan mai larg de raționalizare a producției de articole pentru copii de la fabrica din Verolanuova, Italia. La Botoșani, fabrica producea părți componente sau bunuri finite care erau ulterior trimise în Italia pentru finalizare.

În perioada sa de vârf, fabrica din Botoșani avea peste 900 de angajați. Totuși, până la sfârșitul anului 2022, numărul acestora s-a redus la jumătate, conform datelor publice disponibile. Procesul de vânzare și eventualele concedieri colective vor avea un impact semnificativ asupra angajaților rămași.

Decizia de vânzare a fabricii și raționalizarea producției în Italia reflectă schimbările strategice în abordarea grupului Artsana. Este încă neclar ce se va întâmpla cu fabrica din Botoșani după preluarea acesteia de către un nou cumpărător și câți dintre angajații actuali vor fi reținuți.

COMMENTS