ADS
ADS
ADS
Șapte medicamente vor fi retrase de pe piață din cauza neconformităților
28/05/2024 20:06 in STIRI

O alertă la nivel european a fost declanșată în urma identificării unor medicamente care nu respectă standardele de conformitate. Comisia Europeană a notificat toate statele membre să suspende autorizațiile de comercializare pentru aceste produse. În România, șapte medicamente vor fi retrase de pe piață în urma acestei măsuri.

Medicamentele retrase sunt: Posaconazole, Ibuprofen Nutra Essential, Loperamide, Tadalafil – 20 mg, Tadalafil – 5 mg, Eriotinib – 100 mg și Eriotinib – 150 mg.

„În realitate, dintre acestea avem doar 7 produse care sunt efectiv în piață. Două fără prescripție: un antiinflamator și un antidiareic, pentru care există alternative suficiente în piață. Celelalte cinci produse sunt medicamente care se eliberează cu prescripție medicală. Două dintre ele sunt utilizate în oncologie, în două concentrații diferite, iar cel de-al cincilea este destinat tratamentului disfuncției erectile masculine”, a declarat Răzvan Mihai Prisada, președintele Agenției Naționale a Medicamentului.

COMMENTS