Încă o decizie în instanță în favoarea unui chiriaș care vrea să cumpere apartamentul de la Locativa
25/04/2024 16:28 in STIRI

Curtea de Apel Suceava a pronunțat, miercuri, o nouă decizie în favoarea unui chiriaș care vrea să cumpere apartamentul de la Locativa. Este vorba de un apartament construit prin Agenția Națională pentru Locuințe, care a fost închiriat Lilianei Narcisa Groholschi. Aceasta a depus la Locativa cerere de cumpărare a spațiului, însă prețul calculat pentru imobil a fost considerat prea mare, nefiind inclus și amortizarea.

Prin urmare, botoșăneanca a contestat în instanță Hotărârea Consiliului Local Botoșani prin care i s-a aprobat cumpărarea locuinței și a obținut câștig de cauză. Judecătorii din Suceava au obligat autoritatea locală să emită o nouă hotărâre care să prevadă scăderea prețului.

Soluția pe scurt: Admite recursul. Casează, în parte, sentința recurată și în rejudecare: Admite, în parte, acțiunea. Anulează, în parte, Hotărârea Consiliului Local Botoșani nr. 324/28.07.2022. Obligă pârâtul să stabilească, la emiterea noii Hotărâri de Consiliu Local, prețul de vânzare al apartamentului, cu includerea scăderii amortizării locuinței în cauză. Menține celelalte dispoziții ale sentinței recurate care nu contravin prezentei decizii. Decizia este definitivă. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței.

 

COMMENTS