ADS
ADS
ADS
Mii de botoșăneni au solicitat bilete de tratament prin Casa Județeană de Pensii. Vezi criteriile de acordare a biletelor!
05/04/2024 09:24 in STIRI

Mii de botoșăneni au solicitat bilete de tratament prin Casa Județeană de Pensii (CJP) Botoșani. Până la această dată, la CJP Botoșani, au fost înregistrate 3.487 de cereri de bilete, fiind organizate patru serii din cele 19 programate în acest an.

Pentru cele patru serii, au fost alocate județului un număr de 162 de bilete în unitățile de profil aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice.

„TBRCM SA, având ca unic acționar Casa Națională de Pensii Publice, deține complexe cu o capacitate hotelieră totală de 3.139 de locuri de cazare pe fiecare serie în treisprezece stațiuni balneare din țară: Amara (Ialomița), Bala (Mehedinți), Bizusa (Sălaj), Covasna (Covasna), Geoagiu (Hunedoara), Lacul Sărat (Brăila), Moneasa (Arad), Nicolina (Iași), Olanesti (Vâlcea), Pucioasa (Dâmbovița), Sarata Monteoru (Buzău) și 1 Mai (Bihor). Pentru cele 4 serii organizate până acum au fost vândute 156 de bilete, din care 34 gratuite”, a declarat Cristina Anton, directorul Casei Județene de Pensii Botoșani.

Următoarea serie este programată începând cu data de 23 aprilie 2024. În acest an, prețul integral al unui bilet la un hotel de 2 stele este de 2.824 de lei, iar la hoteluri de 3 stele un bilet va costa 2.968 de lei.

Criteriile de acordare a biletelor sunt următoarele:

  • Pensionari:
    • Dacă a beneficiat de bilet de tratament în ultimii 2 ani, în sezon/extrasezon.
    • Categoria de pensie de care beneficiază.
    • Cuantumul brut al drepturilor de pensie.
  • Asigurați:
    • Dacă a beneficiat de bilet de tratament în ultimii 2 ani, în sezon/extrasezon.
    • Nivelul câștigului brut de natură salarială de care beneficiază.

Categoriile de persoane care pot beneficia gratuit de tratament balnear sunt următoarele:

  1. Pensionari de invaliditate.
  2. Persoane persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, persoane deportate în străinătate sau constituite în prizonieri, persoanele care au calitatea de luptător în rezistența anticomunistă.
  3. Persoane persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945, din motive etnice.
  4. Persoane ale căror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război.
  5. Persoane beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Legii nr. 49/1999 privind pensiile I.O.V.R.
  6. Persoane cu handicap.
  7. Persoane cărora li s-a stabilit de către medicul expert al asigurărilor sociale din cadrul caselor teritoriale de pensii program individual de recuperare sau li s-a emis o recomandare medicală de către medicul curant.
  8. Persoane ale căror drepturi sunt stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 757/2008 pentru aprobarea acordării biletelor de tratament balnear, în mod gratuit, salariaților care lucrează în mediu radioactiv – zonele I și II de expunere la radiații, la prospectarea, explorarea, exploatarea, prepararea minereului de uraniu, precum și la conservarea și închiderea perimetrelor miniere.

 

COMMENTS