ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 21 martie 2024
21/03/2024 09:33 in STIRI

Joi, condițiile meteorologice aduc precipitații în special în jumătatea estică a țării. În zonele joase, se înregistrează ploi sau lapoviță, în timp ce la munte predomină ninsorile. Vântul se intensifică în regiunile estice. În restul țării se va bucura de vreme mai plăcută, cu perioade de soare și puțini nori.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera este închisă, cu câțiva stropi de ploaie și puțină lapoviță. Vântul suflă destul de insistent, atingând viteze de 50 km/h. Temperaturile rămân relativ scăzute, cu maxime de 9 grade Celsius după prânz.

Înnorările persistente sunt prezente și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, unde se înregistrează precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță, iar la munte ninge slab. Vântul agită atmosfera, iar temperaturile se opresc la 7-8 grade Celsius, sub valorile medii pentru această perioadă.

În municipiul Botoșani, cerul va fi acoperit, iar vântul va fi slab dinspre nord-vest. Sunt așteptate ploi în prima parte a zilei, iar temperaturile vor oscila între 4 și 6 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 3 grade Celsius în timpul nopții.

În zonele montane, va fi predominant înnorat, cu posibile ninsori slabe, în special în Carpații Orientali și în cei Meridionali. Vântul se va intensifica, iar în zonele înalte se vor înregistra rafale de 70-80 km/h. Temperaturile vor crește ușor în masivele vestice.

COMMENTS