ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 1 martie 2024
01/03/2024 11:41 in STIRI

Și astăzi temperatura rămâne ridicată în toată țara. Termometrele vor indica între 9 și 10 grade pe litoral, iar în vestul României vor ajunge la 18-19 grade. Cu toate acestea, predomină cerul închis. Vor mai cădea câteva ploi slabe în Oltenia, Muntenia și Transilvania, iar vântul va deveni activ aproape în toate zonele.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vineri va fi mai cald. Dacă joi au fost înregistrate 7 grade la Buzău, vineri se vor atinge 13 grade. Cerul va fi închis, dar ploile vor fi doar izolate. Temperaturile vor crește și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, ajungând la cel mult 15 grade în timpul zilei. Va fi o zi mohorâtă, cu înnorări și ceață dimineața.

În Botoșani, cerul va fi acoperit de nori pe întreaga durată a zilei. Vântul va sufla moderat dinspre sud-est, iar temperaturile vor varia între 14 și 15 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 5 grade Celsius în timpul nopții. Nu sunt anticipate precipitații.

Vremea va rămâne caldă și în zonele de munte, dar soarele va fi mai puțin prezent. Vor fi ploi în masivele sudice, iar în restul zonelor este posibil să picure. Pe creste se va semnala lapoviță și ninsoare, iar vântul va sufla puternic, în special în Carpații Meridionali.

 

COMMENTS