E gata lista cu persoanele care vor primi bani de la stat pe cardurile sociale
22/02/2024 12:14 in STIRI

Ministerul Muncii a anunţat că a finalizat listele cu peste 2,5 milioane de beneficiari ai cardurilor pentru alimente. Începând din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. Astfel, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. Alimentarea acestor carduri se va face de șase ori pe an: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvern sunt:

• Persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

• Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei.

• Familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei.

• Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările și completările ulterioare.

• Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

• Persoanele fără adăpost conform prevederilor legale în vigoare.

 

COMMENTS