O primărie din Botoşani anunţă că îşi construieşte prima reţea inteligentă de distribuţie gaze naturale
22/02/2024 11:15 in STIRI

Primăria comunei Răchiţi, din judeţul Botoşani, anunţă demararea construcţiei primei reţele inteligente de distribuţie a gazelor naturale. Proiectul, finanţat prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, urmăreşte crearea unei reţele de distribuţie a gazelor naturale pe o distanţă de peste 50 de kilometri, cu scopul de a racorda la reţeaua de gaz un număr de 1.843 de gospodării din Răchiţi.

Valoarea estimată a proiectului se ridică la aproximativ 39.376.805 lei, iar licitaţia pentru desemnarea firmei sau firmelor care vor efectua serviciile necesare a fost lansată recent.

Contractul de servicii va include mai multe etape, printre care elaborarea documentaţiilor tehnice, inclusiv proiectul tehnic şi detaliile de execuţie, precum şi asistenţă tehnică pe perioada de execuţie a lucrărilor. De asemenea, vor fi incluse servicii conexe, cum ar fi obţinerea avizelor şi acordurilor necesare.

Printre obiectivele proiectului se numără modificarea şi amplificarea infrastructurii existente, extinderea conductei de gaze naturale, instalarea unui sistem inteligent de distribuţie şi contorizare a gazelor, precum şi implementarea unor soluţii tehnologice moderne pentru monitorizarea şi gestionarea consumului de gaze.

Autorităţile locale estimează că proiectul va aduce beneficii semnificative comunităţii, prin creşterea accesului la servicii de utilitate publică şi îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din zonă.

 

COMMENTS