Raport IML: Expertiza arată că tânăra Alexandra Ivanov putea fi salvată printr-o procedură banală
21/02/2024 22:18 in STIRI

Primele date din expertiza medico-legală în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra lăsată să moară la Maternitatea Botoșani în august 2023, arată că ea ar fi putut fi salvată printr-o procedură simplă: expulzarea fătului și administrarea de antibiotice. Un specialist, bazându-se pe necropsie, a concluzionat că starea septică și decesul tinerei de 25 de ani au fost cauzate de procesele de putrefacție intra-uterină. Sarcina era oprită în evoluție, iar fătul era mort de 2-4 zile. Potrivit reporteris.ro, medicii și asistentele nu au intervenit, fapt care a dus la tragedie.

Conform specialistului citat de sursă, raportul de necropsie susține că Alexandra Ivanov ar fi putut fi salvată dacă i se administra un tratament adecvat, cum ar fi un chiuretaj și antibiotice. Însă, corespondența dintre Poliție și Spital a scos la iveală că nu i s-au făcut analizele bacteriologice. Laboratoarele susțin că nu au primit probele, iar asistentele afirmă că nu au reușit să recolteze probele până la decesul pacientei.

Un medic legist din Botoșani a interpretat rezultatele necropsiei și a concluzionat că starea de putrefacție intra-uterină a provocat starea septică și decesul, accentuând viteza de putrefacție a cadavrului postmortem. Specialistul a adăugat că, dacă s-ar fi intervenit, viața Alexandrei Ivanov ar fi putut fi salvată.

În plus, dezvăluirile arată că nu i s-au făcut analizele de laborator necesare, cum ar fi hemoleucograma, care ar fi putut arăta starea de septicemie. Aceasta ar fi condus la un protocol standard de tratament, care ar fi inclus administrarea de antibiotice și efectuarea unui chiuretaj pentru a evita complicațiile.

Concluzia expertului este că neglijența și lipsa de intervenție medicală adecvată au condus la decesul tragic al Alexandrei Ivanov.

 

COMMENTS