Spitalul Județean Botoșani colectează deșeuri medicale de la populație. Vezi care este procedura!
21/02/2024 22:05 in STIRI

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani inițiază o campanie de colectare a deșeurilor medicale din partea populației, conform anunțului făcut de reprezentanții instituției în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri.

Astfel, cetățenii care dispun de medicamente expirate, recipiente care au conținut antibiotice sau alte deșeuri medicale sunt încurajați să le aducă la spital, prezentându-se cu buletinul pentru a le depune la depozitul specializat al unității.

”Deșeurile medicale, precum medicamentele expirate, recipiente utilizate pentru antibiotice sau medicamente nefolosite integral, precum și alte substanțe din soluții perfuzabile, necontaminate cu produse biologice, provenite de la populație, pot fi predate la Spitalul Județean. Persoanele care dispun de astfel de medicamente expirate pot să le aducă la sediul spitalului, la depozitul central de colectare a deșeurilor infecțioase. Procedura presupune prezentarea cu medicamentele expirate și buletinul, fără a se percepe vreo taxă”, a subliniat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.

Programul de primire este stabilit de luni până vineri, între orele 8.00 și 12.00, la adresa situată pe strada Marchian, în spațiul central de depozitare a deșeurilor periculoase, accesul realizându-se prin poarta dinspre Biserica Vovidenia.

 

COMMENTS