ADS
ADS
ADS
Mai mulți șoferi din Botoșani nu au oprit la trecerea la nivel cu calea ferată. Polițiștii i-au văzut și i-au amendat
20/02/2024 12:19 in STIRI

Polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată și pentru reducerea victimizării populației prin respectarea regulilor de circulație, conform unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean.

În cadrul acestei acțiuni, au fost desfășurate activități în proximitatea a 10 treceri la nivel cu calea ferată, iar polițiștii au verificat un total de 46 de autovehicule. Ca rezultat al neregulilor constatate, au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 14.000 de lei, dintre care 12 sancțiuni au fost pentru abateri la trecerea la nivel cu calea ferată.

De asemenea, conducătorilor auto li s-au oferit recomandări cu privire la respectarea regulilor de circulație în momentul deplasării în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Pentru a vă asigura siguranța la traversarea căii ferate, este important să:

• Aveți grijă și să vă asigurați temeinic înainte de a traversa căile ferate;

• Înțelegeți că viața dumneavoastră valorează mai mult decât câteva minute "pierdute" așteptând la bariere sau respectând semnalele acustice și luminoase/indicatorul STOP și crucea Sfântului Andrei;

• Aveți în vedere că trenul nu acordă prioritate și trebuie să fiți extrem de atenți la trecerea prin aceste zone;

• Respectarea legislației referitoare la traversarea căilor ferate poate face diferența dintre un drum liniștit și o tragedie.

 

COMMENTS