ADS
ADS
ADS
Un drum din județul Botoșani intră în modernizare. Lucrările, scoase la licitație
20/02/2024 12:18 in STIRI

Modernizarea drumului județean DJ293, traseul Mileanca – Codreni – Puțureni – Coțușca, a fost demarată prin scoaterea proiectului la licitație. Întreaga inițiativă, evaluată la 16 milioane de euro, va fi finanțată exclusiv din fondurile alocate de Consiliul Județean Botoșani.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a subliniat efortul financiar semnificativ pe care îl presupune această investiție pentru bugetul județului. Aceasta a reiterat angajamentul autorității județene de a moderniza acest sector de drum și a confirmat că s-au realizat deja Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic, cu finanțare din bugetul Consiliului Județean.

Ofertele pentru licitație pot fi depuse până la data de 18 aprilie. Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a încurajat participarea cât mai multor constructori la această licitație, evidențiind importanța lucrării și dimensiunea sa financiară semnificativă.

La momentul actual, Consiliul Județean Botoșani are în derulare alte cinci proiecte de modernizare a drumurilor de piatră, totalizând peste 42 de kilometri. Aceste proiecte, în valoare de aproximativ 44 de milioane de euro, beneficiază de fonduri atât din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în sumă de 35 de milioane de euro, cât și din cofinanțarea asigurată de bugetul Consiliului Județean Botoșani, în sumă de 9 milioane de euro.

Președintele Doina Federovici a subliniat că rețeaua de drumuri județene din Botoșani măsoară 652 de kilometri, din care, în ultimii trei ani, au fost modernizați 150 de kilometri, iar pe alți 60 de kilometri s-au turnat covoare asfaltice. Totodată, au fost inițiate lucrări de modernizare pe 42 de kilometri, iar pentru alți 15 kilometri este în desfășurare procedura de licitație. Scopul este ca, la finalul mandatului, drumurile de piatră să reprezinte mai puțin de 2% din totalul drumurilor județene.

 

COMMENTS