ADS
ADS
ADS
România introduce Olimpiada de Securitate Cibernetică în calendarul olimpiadelor educaționale
20/02/2024 11:03 in STIRI

Începând din acest an, Ministerul Educației a inclus Olimpiada de Securitate Cibernetică (OSC) în calendarul olimpiadelor aprobate. Anunțul a fost făcut de către Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), care a subliniat că participanții la faza națională a OSC vor avea șansa de a fi selecționați în echipa națională de cybersecurity (Team Romania) pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC).

Etapele Olimpiadei de Securitate Cibernetică vor consta într-o fază județeană, programată pentru 2 martie 2024, și o fază națională, ce va avea loc în perioada 22-25 mai 2024. În cadrul competiției, elevii vor susține probe teoretice și practice, care acoperă aspecte esențiale ale securității cibernetice, cum ar fi criptografia, securitatea aplicațiilor web și mobile, sau analiza jurnalelor electronice.

Cei mai buni participanți la etapa națională vor fi selectați pentru a reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică, care va avea loc în luna octombrie a acestui an, la Torino, Italia. Selecția în echipa națională va include o probă de aplicații practice, iar componența echipei va fi formată din cinci Juniori (cu vârste de până la 20 de ani) și cinci Seniori (21-25 de ani), plus două rezerve.

Pentru a se pregăti în vederea competiției, tinerii interesați pot accesa platforma CyberEDU, dezvoltată de Bit Sentinel, unde pot rezolva exerciții din Arhiva Educațională și pot dobândi cunoștințe și abilități în domeniul securității cibernetice.

Această decizie reprezintă o recunoaștere a importanței educației în securitatea cibernetică în România și oferă elevilor oportunitatea de a-și demonstra competențele și de a se implica în domeniul cibernetic. 

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

 

COMMENTS