Averea unui cunoscut medic din Botoșani a fost pusă sub sechestru
17/02/2024 10:28 in STIRI

Averea unui cunoscut medic din Botoșani a fost pusă sub sechestru vineri, într-un dosar de evaziune fiscală aflat pe rolul Tribunalului Botoșani. Este vorba de medicul Gabriel Oprișanu, care a deținut societatea comercială Co. Co SRL, cea care a avut în proprietate o rețea de televiziune prin cablu ce a intrat în faliment.

În urma falimentului acestei firme, Oprișanu a fost acuzat de evaziune fiscală, iar procurorii au stabilit un prejudiciu de 129.762 lei în sarcina acestuia. Judecătorii Tribunalului Botoșani au dispus vineri instituirea sechestrului asigurator atât pe bunurile lui Oprișanu, cât și pe cele ale firmei pe care a deținut-o medicul botoșănean, acesta mutându-se între timp la Iași.

„Dispune luarea măsurii sechestrului asigurator constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile, prezente și viitoare, aparținând inculpatului Oprișanu Gabriel, și ale părții responsabile civilmente S.C. C.O.CO S.R.L. Botoșani, prin lichidator judiciar Lex Expert IPURL Suceava, în vederea garantării reparării pagubei produse prin infracțiune până la concurența sumei de 129.762,17 lei. În temeiul art. 250 ind. 2 Cod procedură penală, urmează ca în termen de un an instanța să verifice dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea acesteia. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, a decis Tribunalul Botoșani.

COMMENTS